ODD FELLOWS

Drachten

logo drie schakels odd fellows

 

Foto voedselbank nov2022

 

 

     Drachten, 11 november 2022

Cheque voor de Voedselbank,

De commissie Maatschappelijk Activiteiten van de Odd Fellows broederschap Smalena Gemengde Loge no. 2 in Drachten biedt de “Voedselbank” een cheque aan met het daarop aangegeven geldbedrag

€ 1315,-

 

De Odd Fellows, zijn vrouwen en mannen die zich interesseren voor de wereld om zich heen, of voelen zich in haar denken en handelen medeverantwoordelijk voor wat zich afspeelt in de maatschappij. Ethisch handelen staat daarbij voorop. De meeste Odd Fellows zijn actief op maatschappelijk gebied, individueel of samen met andere leden. Haar activiteiten zijn in de eerste plaats gericht op de naaste omgeving. Het uiteindelijke streven is harmonie onder de mensen.

Odd Fellows stimuleren en inspireren elkaar tijdens de bijeenkomsten die wekelijks plaatsvinden. De uitwisseling van gedachten in een sfeer van openheid draagt bij tot zelfontplooiing en leidt tot nieuwe inzichten. Zij worden dus letterlijk wijzer van het lidmaatschap. Afkomst, opleiding, intelligentie of maatschappelijke positie is wij niet zo belangrijk; het gaat veel meer om een levenshouding die bijdraagt aan positief denken en handelen in het dagelijks leven.

De Smalena Gemengde Loge hoopt dat met deze maatschappelijke betrokkenheid dit gedoneerde bedrag een welkome bijdrage is aan diegenen die een beroep doen op de activiteiten van de Voelselbank.

Door de hoge energieprijzen en veel duurdere boodschappen ontstaat er een enorme toename in het aantal mensen die een beroep doen op de voedselbank.

De Odd Fellows hopen met dit gedoneerde bedrag dat de voedselbank meer mensen de gelegenheid kan geven gebruik te maken van de voedselbank in Drachten.