ODD FELLOWS

Drachten

logo drie schakels odd fellows

 

 

kerstpakket

 

ODD FELLOWS van DRACHTEN

doen mee aan de

KERSTPAKKETTENACTIE

van

STICHTING PRESENT

De Odd Fellows van Drachten gaan in nauwe samenwerking met de stichting Present in Drachten de komende Kerstdagen weer een aantal gezinnen  verrassen met een kerstpakket.

Wat houdt het Decemberpakket in?

Het Decemberpakket gaat met name om een pakket met non-food artikelen zoals bijvoorbeeld wasmiddel, tandpasta, vaatwastabletten en luiers en artikelen voor persoonlijke hygiëne. Hierdoor wordt een gezin in de gelegenheid gesteld om met het geld dat ze hierdoor niet hoeven uit te geven, iets leuks te doen rond de feestdagen. Omdat de decembermaand tenslotte draait om feest, is er dit jaar ook ruimte voor het toevoegen van een persoonlijk cadeau aan het pakket. Zo krijgt iedereen in de gemeente, ook mensen die leven rond de armoedegrens, een feestelijke maand.

De actie wordt zoals gebruikelijk in samenwerking met maatschappelijke organisaties gedaan. De hulpverleners van deze organisaties weten goed welke gezinnen voor een decemberpakket in aanmerking komen. Dit betekent dat mensen zich niet zelf kunnen aanmelden.

De pakketten worden samengesteld door vrijwilligers (gezinnen, collega’s, kerkelijke groepen) en heeft een waarde van tussen  ca. €50. We willen op deze manier bewustwording creëren en concrete hulp bieden aan mensen die het nodig hebben. Het samenstellen van de pakketten gebeurt aan de hand van de informatie die wordt opgegeven door de hulpverlener. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger passende artikelen krijgt.